Vilken typ av golv för vilken interiör?

Om du letar efter en ny inredningsstil eller om du har turen att kunna inreda ditt hem precis som du vill ha det från början, har golvet ett stort inflytande på den övergripande stilen. Även om du har ett hus som redan har ett golv måste du leta efter ett vackert utseende som matchar golvet. Men vilken typ av golv passar vilken interiör? I den här bloggen diskuterar vi olika golv och i vilken inredningsstil de passar!

Vilket golv för vilket interiör?

Letar du efter ett nytt golv? Då kan du titta på golvet i sig: gillar du ett mörkt golv eller ett ljust golv, eller vill du verkligen ha ett fiskbensgolv? Naturligtvis kan du alltid göra det, du kan välja ett golv baserat på vad du gillar. Men du kan också tänka längre på din inredningsstil och hur du vill att allt ska se ut. Förresten är du alltid på rätt plats med det populära fiskbensgolvet, varför är det så inne nu – det passar in i alla typer av interiörer.

Om du inte vill välja ett fiskbensgolv och verkligen vill göra ett väl genomtänkt val så att din interiör verkligen dyker upp, överväga vilken stil du vill börja med.

Matchande golv med skandinavisk inredning

Älskar du den skandinaviska inredningen och allt som låter till och med lite skandinaviskt? Då är det ingen hemlighet för dig att skandinaviska interiörer huvudsakligen har vita eller mycket ljusa golv. Detta är väldigt karakteristiskt för stilen. Dessa interiörer är lätta och luftiga men har också många naturliga inslag. Interiören är tidlös och ger mycket lugn. Du hittar många växter och naturmaterial som trä, men aldrig i överflöd. Rensad är ett nyckelord. Gillar du den här interiören? Titta då på våra ljusa golv för att matcha din interiör. Laminatgolv finns ofta i skandinaviska interiörer på grund av färgen och träkonstruktionen.

Att välja ett golv för en lantlig inredning

När vi tänker på en lantlig interiör tänker vi snabbt på fiskbensgolvet, men ett vackert, robust trägolv passar också perfekt med detta. När det gäller färg beror det egentligen bara på vad du gillar, ett golv till den lantiga stilen kan vara både mörkt och ljust. Det handlar faktiskt om att få golvet att se lite ”rå” ut med kvistar. Föredrar du ett mer neutralt golv? Då är kvistar också möjlig så länge träkornet kommer snyggt ut.

Modernt eller grått golv

Älskar du en industriell eller en elegant modern inredning? Då passar ett grått golv mycket bra med detta. Du kan också tänka på PVC-plattor för ett betongutseende eller ett golv med en kakelstruktur. Naturligtvis är ett laminatgolv eller PVC-golv med en grå färg också ett bra alternativ.

Ta en titt på våra golv, vi har något vackert i sortimentet för varje interiör. Vi erbjuder också dig att lägga golvet genom någon av våra skickliga golvläggare i Malmö, så du inte behöver göra någonting själv!