Underhålla trägolv

Bearbetning av ekgolv

Visste du att ett trägolv i ek kan göras lämpligt för alla interiörer tack vare behandlingar?
Inte alla har samma hus eller har samma inre smak. Vissa människor älskar gamla detaljer och knarrigt golv. De föredrar ett hus som inte är helt rakt och där golvet ibland lutar. Ett sådant golv skulle inte komma till sin rätt i ett nybyggt hem. Du hittar ofta ett laminatgolv i nya byggnader. Detta är naturligtvis inte nödvändigt. Även i ett nybyggt hem kan du mycket väl lägga ett trägolv som passar ditt hus med vacker sockel. Vi lägger inte bara golv i Malmö utan vi hjälper även till att underhålla redan befintliga golv. Kontakta oss för vidare information om vad vi kar göra för dig.
Eller kanske du vill ha golvvärme.

Behandla golven som önskat

Handel med ekgolv står inte stilla och varje ekgolv kan anpassas efter kundens önskemål. Ett ekparkettgolv är ett vardagsgolv och kommer att utstråla mycket karaktär i sig mot din interiör. För att ge naturen en hjälpande hand är olika behandlingar av ditt trägolv möjliga.
Numera är det möjligt att lägga till alla typer av behandlingar på ditt ekparkettgolv så att ekgolvet görs exakt efter din smak. För att göra det enkelt listar vi redigeringarna i denna blogg på ett förståeligt språk.

Hyvlat

Ytan på ett hyvlat golv är slätt, men kornets struktur är fortfarande tydligt synlig. En planerad yta ger en lugn naturlig look i kombination med träfibrer och olja.

Vita tvätt operationer

Med en vit tvätt behandling ger du ditt golv en ny färg. Vit tvätt innehåller vitt pigment, vilket ger golvet ett lättare utseende. Du kan enkelt applicera oljan på en bomullsduk, varefter den kan skuras på golvet. Det är viktigt att golvet är slipat och oljat ordentligt innan du börjar tvätta. Naturligtvis kan du också färga golvet i andra nyanser.

Åldrig

När det åldras ger du ditt obehandlade golv ett något åldrat utseende efter bearbetning. Du kan göra detta med flera typer av tvätt operationer. Det är klokt att blanda en stor mängd på en gång så att du kan göra allt med en belastning. På detta sätt kan ingen färgskillnad uppstå.

Slipat

När du slipar får ditt golv en rustik look efter avslutad vid färdigt resultat. Du kan bestämma i vilken utsträckning slipning görs och hur mycket av trästrukturen som ska finnas kvar. För mer information, kontakta oss!