Trägolv: vilka alternativ finns det?

Inom trägolvets värld finns det många olika alternativ. Så du kan välja mycket mer än bara en massiv träskiva. I den här bloggen berättar vi allt om trägolv!

Parkettgolv i ek

Ett av de mest kända trägolven är ekparketten. Detta är också det mest populära trägolvet, eftersom golvet är enkelt att kombinera med golvvärme. Vi hör dig tänka: trä och värme går inte bra tillsammans, eller hur? Det stämmer, ett helt trägolv fungerar inte särskilt bra tillsammans med golvvärme. Du måste spika golvet för att förhindra att det skadas. Parketter består av korslimmade träskikt så att det inte är några problem med att ha golvvärme under. Du behöver inte spika parkettgolv.

Golv i massivt trä

Det finns också massiva trägolv. Du kan välja detta om du inte vill ha golvvärme. Vill du ha golvvärme? Då är det lättare att välja parkettgolv. Om du fortfarande vill ha ett massivt trägolv, fram med plånboken och börja spika golvet. Golvet kan till exempel inte fungera under påverkan av temperaturvariationer. Kontakta oss och kolla för säkerhets skulle om du kan ha ett massivt trägolv installerat hemma hos dig.

Bambu trägolv

Officiellt är bambu inte en träsort, utan en typ av gräs. Vi klassificerar dock dessa golv under trägolv. Materialet är hårt och därför mycket slitstarkt. Bambu ser också ut som ett trägolv och det är naturligtvis en naturlig produkt, precis som trägolv.

Trägolv i huset

De allra flesta väljer parkettgolv. Det är därför vi säljer detta oftast. Våra trägolv finns i fiskbensmönster eller plankmönster. Visste du att vi erbjuder dig full service allt från att beställa hem och lagra ditt golv till att låta någon av våra kompetenta golvläggare lägga det? Så du behöver inte komma krångla med ditt nya trägolv i onödan. Kontakta oss som dina golvläggare i Malmö!