Komfort med vinylgolv

Tre skäl till varför du bör välja heterogen vinyl för ditt geriatriska vårdprojekt

Det är en silvertsunami på väg: den åldrande världsbefolkningen. Därför blir hållbar vård av äldre allt viktigare. Och med rätta: vi har rätt till en bekväm, säker och trevlig livsmiljö i slutet av våra liv. De heterogena vinylgolven uppfyller dessa krav perfekt: de är funktionella, hygieniska och ser väldigt bra ut. Efter att någon av våra golvläggare från Malmö har i lagt golven så kommer komforten att vara ett faktum.

Säkerhet kommer först: vikten av säkert golv

Säkerhet är en absolut prioritet i alla geriatriska vårdprojekt. Därför är ett heterogent vinylgolv ett bra val. En halkfri beläggning minskar risken för att falla. Dessutom erbjuder vi heterogen vinyl på rullar på 3 eller 5 meter, så att vi i de flesta fall också kan lägga sömlöst – vilket ytterligare minskar risken.

Dessutom måste vi skydda äldre människor från bakterier. Heterogen vinyl är gjord av bakteriestatiskt material som är idealiskt för miljöer där det finns en hög risk för att spillas ut – t.ex. en cafeteria – eller en äldreomsorg där vissa invånare kan vara inkontinenta. Golvet kan rengöras snabbt och enkelt med ett minimum av rengöringsmedel.

Komfort är nyckeln

För att äldre ska känna sig hemma på sin vistelseort eller vårdhem är det viktigt att man inte tappar designen förutom alla tekniska krav. I detta avseende är de heterogena vinylgolven både kraftfulla och estetiskt tilltalande. Till skillnad från det traditionella grå golvet som du ofta ser i vårdmiljöer, erbjuder vi trä- eller sten utformningar för vardagsrum – den perfekta grunden för en mysig atmosfär. Färg kan användas i andra områden som korridorer eller rehabiliteringsrum. Bostaden ska känns som ett hem, och ett vackert golv spelar en viktig roll. Detta i sin tur har en positiv effekt på invånarnas välbefinnande.

Trevlig pension

Valet av golv spelar en avgörande roll för att erbjuda äldre en bekväm livsmiljö. Heterogen vinyl är varm och trevlig att gå på, vilket skapar ett heltäckande paket med säkerhet. Dessutom har den utmärkta akustiska egenskaper som förbättrar levnadskomforten. När allt kommer omkring behöver du inte längre oroa dig för bullern från dina grannar på övervåningen, och ljusreflektionerna i ditt eget rum reduceras också till ett minimum.