Golvläggning: Bambugolv

I Asien har bambu använts i stor utsträckning som ett material för golv och möbler i århundraden, men det europeiska bambu golvet håller långsamt på att bli en riktig levande trend. Kanske har du redan informerat dig själv om materialet och flörtar med ett bambusgolv?! Nedan har vi satt samman några saker att tänka på när du köper bambugolv.

I vilka rum ska bambuparkett installeras?

Bambuparkett är mycket mångsidig och slitstark. Det passar de flesta rum i ditt hus och är ett verkligt alternativ till tropiska skogar. Bambu parkett som en färdig parkett är dimensionsstabilt och kan därför installeras i rum med fluktuerande luftfuktighet och temperatur, t.ex. B. i kök, tvättstugor, vinterträdgårdar och rum med öppen spis. En stor fördel med bambuparketten är dess stora motståndskraft mot fukt och vatten, vilket gör det möjligt att installera det i våta rum som badrummet.

Hur ser den befintliga underlaget ut?

De vanligaste underlagen är: trägolvbrädor, träbjälkar, skivor, betong. Innan du lägger din bambu måste du se till att undergolvet är plant, plant och torrt. Annars kan golvbeläggningen skadas under installationen. Läggningsmetoderna varierar beroende på typen av underlag och golvets struktur. Vi rekommenderar att du konsulterar en specialist innan du lägger golvet. Vi kan både hjälpa dig med planerandet och såklart även själva golvläggningen. Vi har varit verksamma inom golvläggning i Malmö under lång tid och har mer erfarenhet än de flesta andra golvläggningsföretagen.

Vilken trafikvolym förväntas?

Bambuparkett är mycket slitstark. Om hög trafik förväntas, t.ex. B. i en hall, ett kök eller ett kommersiellt område är parkett av fiberbambu det bättre valet eftersom det är mer än dubbelt så hårt som konventionell bambu.

Vill du ha eller har du redan golvvärme?

Både flerskikts- och solida bambusgolv är kompatibla med golvvärmesystem för varmt vatten eftersom de är extremt dimensionella stabila. Det rekommenderas dock att fråga om tillverkaren har testat golvet med golvvärme för att säkerställa att det är lämpligt. Våra golvläggare installerar golvvärme till dig om så önskas.

Vilken budget har du?

Bambuparkett är ett billigt och högkvalitativt alternativ till trägolv. Priset på bambugolv beror på golvkonstruktionen, låssystemet och ytbehandlingen.

Vilken stil och golvfärg letar du efter?

Bambugolv finns i tre huvudtyper: horisontell, vertikal och fiberbambu.

 • Horisontell bambu har ett klart, brett korn; knutar kommer till sin tydlighet
 • Vertikal bambu har ett mycket tunnare korn på ytan
 • Fiberbambu har ett slumpmässigt, oregelbundet korn

Förutom de tre olika strukturerna finns bambusgolv i ljusa, gyllene toner, mörkare nyanser av brunt eller med rustika, borstade effekter. Eftersom bambu är en naturlig produkt varierar färgerna något.

Hur miljövänligt är bambugolv?

I grund och botten: Bambu är den mest miljövänliga och hållbara råvaran för produktion av parkett. Bambu är faktiskt ett gräs, vilket betyder att det växer mycket snabbare och är mogen efter fem år. Eftersom roten fortsätter att växa efter att den har klippts ner och bambu inte behöver återplanteras, är det en förnybar produkt. För att säkerställa att skogen inte skördas fullständigt efter varje femårsperiod är den färgkodad och endast mogna grödor huggas av.

Vill du ha tillbehör?

Tillbehör för bambusgolv finns på samma sätt som de andra trägolven. Tillbehören inkluderar parkettlim, slagljudisolering, golvlister och vårdprodukter beroende på den oljade eller förseglade ytan.

Vilka är fördelarna med bambugolv?

 • Bambu golv har många fördelar, inklusive:
 • Finns i en mängd olika stilar, färger och stilar
 • Miljövänliga och hållbara golv
 • Billigare alternativ till parkett med samma naturliga utseende
 • Hårdare och mer hållbara än de flesta trägolv
 • Snabbt och enkelt att lägga
 • Kompatibel med golvvärme
 • Lätt att se och hålla rent
 • Hygienisk och perfekt för allergiker

Vilka är nackdelarna med bambugolv?

Bambu tolererar luftfuktigheten mycket bättre än andra parkettgolv och behöver faktiskt fukt för att vara permanent stabil. Långvarig torrhet och höga rumstemperaturer kan leda till sprickor i golvet. Du kan undvika denna nackdel genom att installera luftfuktare.